Dagoverzicht

Ochtendprogramma

De kinderen komen om 8.20 uur in school. De leerkracht verwelkomt ze in de eigen klas.

Om 8.30 uur start groep 1-2 met een kringgesprek. De overige groepen hebben een stil leesmoment. Daarna starten de leerkrachten met de instructies voor rekenen en taal en werken de leerlingen op hun tablet. Dat is prettig, want zo kunnen de leerkrachten meteen feedback geven.

Continue rooster

De Anne Frankschool heeft een continue rooster. Dat betekent dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven. Ze eten in de klas met de leerkracht en gaan daarna nog even naar buiten. Voor de kinderen is het grote voordeel dat ze samen met de eigen leerkracht de dag doorbrengen. Dit zorgt voor duidelijkheid en rust en daardoor meer ontwikkeling.

Middagprogramma

’s Middags volgen de andere vakken, zoals wereldoriëntatie, creatieve vakken, ….

Om 14.30 uur gaat de school uit. Op woensdagmiddag zijn de kinderen vrij. Voor de leerkrachten betekent een continue rooster dat de periode na school wat langer duurt waardoor ze meer tijd hebben om de dingen te doen die buiten de lessen om moeten gebeuren.

Buitenschools opvang

BSO Zus & Zo biedt buitenschoolse opvang aan in school. Vanaf 7.00 uur kunnen ouders hun kinderen brengen. De BSO draagt de kinderen ’s morgens over aan school. Na schooltijd biedt BSO Zus & Zo naschoolse opvang met activiteiten die samen met school worden georganiseerd in een speciaal schakellokaal. Dit is een lokaal dat tijdens schooltijd een andere sfeer uitstraalt dan na schooltijd door te variëren met kleur en licht. Zo hebben kinderen niet het idee dat ze de hele dag op school zitten.

Een dag op de Anne Frankschool

Het leukste is om de school in het echt te zien! Daarom nodigen we ouders ook altijd onder schooltijd uit voor een rondleiding. Zo ziet u wat we doen op school. U kunt ook alvast een kijkje nemen door samen met uw kind het welkomstboekje te lezen. De epub kunt u hier downloaden.

2 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Met dank aan de OC en het KERSTteam is de school inmiddels omgetoverd! ... Laat meer zienLaat minder zien

5 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Sinterklaas en zijn Pieten vieren samen met de kinderen een geweldig feest ... Laat meer zienLaat minder zien

5 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

De Sint heeft ook dit jaar weer de Anne Frankschool gevonden. We maken er een groot feest van! ... Laat meer zienLaat minder zien

2 weken geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Team Picasso was vandaag op onze school op uitnodiging van juf Ellen. Haar zoon heeft meegedaan met de Lego Leaque en met hun team hebben ze een fantastische prestatie gehaald. Ze hebben de eerste prijs gewonnen voor programmeren en het hoogste aantal punten.
Ze hebben onze leerlingen van alles bij geleerd over programmeren, missies, hoe je sensoren in kan zetten. De kinderen hebben aandachtig zitten luisteren. Team Picasso heeft ook veel van onze kinderen geleerd. Hun mentrix gaf aan dat ze ook veel hebben geleerd qua organisatie. Ze was onder de indruk hoe het proces van de presentatie bij ons verloopt (agile werken) en bronnen onderzoek, het bezoeken van bedrijven Voor iedereen was het een leerzame ochtend. Nu maar hopen dat ze ook zo’n mooie beker kunnen winnen.
... Laat meer zienLaat minder zien

2 weken geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Vol verwachting klopt ons hart.
Wij wachten op de Sint met smart. Onze schoenen staan al klaar. Pieten: vullen maar!
5 december komt hij ook in de klas. Ik zou willen dat het al zo ver was!
... Laat meer zienLaat minder zien