Doorstroming voortgezet onderwijs

Als uw kind eenmaal overgaat naar groep 8 start een spannend jaar. Het jaar waarin keuzes worden gemaakt over het vervolgonderwijs. Samen met de leerkracht gaat u kijken wat uw kind de afgelopen jaren heeft laten zien op school en welke verwachtingen er zijn ten aanzien van het vervolg.

In november krijgt u van de leerkracht een voorlopig advies. Dit advies geeft een niveau aan waarop wij als team denken dat uw kind het zou kunnen redden in het voortgezet onderwijs (denk daarbij aan bijvoorbeeld advies VMBO theoretische leerweg of advies Havo).

U kunt met dit advies op zoek gaan naar een geschikte school voor voortgezet onderwijs waar dit niveau wordt aangeboden.

In februari krijgt u vervolgens het definitief advies van de leerkracht. U dient daarna uw kind zelf op te geven voor een van de scholen van voortgezet onderwijs.

2 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Met dank aan de OC en het KERSTteam is de school inmiddels omgetoverd! ... Laat meer zienLaat minder zien

5 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Sinterklaas en zijn Pieten vieren samen met de kinderen een geweldig feest ... Laat meer zienLaat minder zien

5 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

De Sint heeft ook dit jaar weer de Anne Frankschool gevonden. We maken er een groot feest van! ... Laat meer zienLaat minder zien

2 weken geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Team Picasso was vandaag op onze school op uitnodiging van juf Ellen. Haar zoon heeft meegedaan met de Lego Leaque en met hun team hebben ze een fantastische prestatie gehaald. Ze hebben de eerste prijs gewonnen voor programmeren en het hoogste aantal punten.
Ze hebben onze leerlingen van alles bij geleerd over programmeren, missies, hoe je sensoren in kan zetten. De kinderen hebben aandachtig zitten luisteren. Team Picasso heeft ook veel van onze kinderen geleerd. Hun mentrix gaf aan dat ze ook veel hebben geleerd qua organisatie. Ze was onder de indruk hoe het proces van de presentatie bij ons verloopt (agile werken) en bronnen onderzoek, het bezoeken van bedrijven Voor iedereen was het een leerzame ochtend. Nu maar hopen dat ze ook zo’n mooie beker kunnen winnen.
... Laat meer zienLaat minder zien

2 weken geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Vol verwachting klopt ons hart.
Wij wachten op de Sint met smart. Onze schoenen staan al klaar. Pieten: vullen maar!
5 december komt hij ook in de klas. Ik zou willen dat het al zo ver was!
... Laat meer zienLaat minder zien