Doorstroming voortgezet onderwijs

Als uw kind eenmaal overgaat naar groep 8 start een spannend jaar. Het jaar waarin keuzes worden gemaakt over het vervolgonderwijs. Samen met de leerkracht gaat u kijken wat uw kind de afgelopen jaren heeft laten zien op school en welke verwachtingen er zijn ten aanzien van het vervolg.

In november krijgt u van de leerkracht een voorlopig advies. Dit advies geeft een niveau aan waarop wij als team denken dat uw kind het zou kunnen redden in het voortgezet onderwijs (denk daarbij aan bijvoorbeeld advies VMBO theoretische leerweg of advies Havo).

U kunt met dit advies op zoek gaan naar een geschikte school voor voortgezet onderwijs waar dit niveau wordt aangeboden.

In februari krijgt u vervolgens het definitief advies van de leerkracht. U dient daarna uw kind zelf op te geven voor een van de scholen van voortgezet onderwijs.

Even lekker bewegen kan dagelijks met Nathan bij Zappsport.

... Laat meer zienLaat minder zien

22 uren geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Een berichtje voor alle kinderen! ... Laat meer zienLaat minder zien