Nu we allemaal thuis werken, wordt er veel gevraagd van onze digitale leermiddelen. Niet altijd blijkt dit goed te werken. De kinderen zijn op school gewend hiermee te werken, maar er is altijd een juf of meester, die ze dan kan helpen. Nu moeten de ouders deze rol over nemen en dan is er ook nog het probleem dat niet alle inlog even soepel verloopt. Zo hebben we op dit moment versneld moeten invoeren dat kinderen ook thuis kunnen inloggen op de systemen die we op school ook gebruiken.

Hier nog even de stappen, die nodig zijn om op de juiste wijze in te loggen:

Je start met inloggen op sharepoint:

Deze link zal vandaag of morgen ook te vinden zijn op onze website.

Hiervoor heeft u van de leerkracht een inlog gekregen. In groep 1 t/m 4 is dit een algemene inlog. Voor de kinderen in groep 5 t/m 8 een specifieke inlog per leerling. Heeft u deze inloggegevens niet meer, mailt dat dan naar de leerkracht van uw kind.

Als je bent ingelogd kun je zien de verschillende mappen van de verschillende groepen zien. Hierin staat het werk en ook de uitleg die de kinderen nodig hebben om werk te maken.

Op deze plek zijn ook de linken te vinden naar basispoort en de verschillende methodes (Wereld in Getallen, Taalverhaal, Lijn3 enzovoorts). Voor Nieuwsbegrip en basispoort hebben de kinderen een persoonlijke inlog. Deze is per mail verstuurd. Heeft u deze mail niet ontvangen, stuurt u dan een persoonlijk bericht naar de leerkracht via de mail. Zij kunnen dan de inloggegevens opnieuw versturen.

Voor de inlog via basispoort wordt gebruik gemaakt van het mailadres van ouders. Het lijkt er op dat een aantal veel gebruikte mail-providers (bijv. Gmail en Hotmail) problemen oplevert in de servers van basispoort. Het kan wel tot vier uur duren voordat de acceptatieprocedure is doorlopen. Mocht het de volgende dag nog niet zijn gelukt, dan is “wachtwoord vergeten” de beste optie om basispoort alsnog te activeren voor uw kind. U kunt ook overwegen een ander mailadres met de leerkracht te delen, die dan gebruikt kan worden om te gebruiken voor de inlog van basispoort.