Beste ouder(s)/verzorger(s),

Allereerst wil ik allen bedanken voor de manier waarop we de kans kregen om de kinderen vanaf de eerste dag werk te bieden, wat ze ook een zinvolle besteding van de dag geeft, in deze rare tijden. Toen in het weekend bleek dat de sluiting van de school tot de mogelijkheid behoorde, hebben we daarop direct als team afspraken gemaakt  en zijn we aan de slag gegaan. Hierdoor konden we maandag alle ouders informeren over onze aanpak. Natuurlijk loopt dan niet alles meteen soepel. Ook wij worden soms nog overvallen door de techniek die anders werkt dan we dachten. En ineens moeten leerkrachten ook middels een filmpje de kinderen kunnen benaderen. Maar we mogen trots zijn op ons team die dagelijks weer het beste been voorzet voor de kinderen.

In deze onzekere tijden is het ook goed om een aantal zekerheden met u te delen. We gaan er van uit dat de kinderen ongeveer 2 uur per dag aan het werk zijn en ook regelmatig nog extra oefeningen maken op bijvoorbeeld Gynzy of andere websites, waar extra geoefend kan worden. De kinderen kennen deze websites vaak ook zelf. Om u hierin een handvat te geven kunt u de dag ook plannen met uw kinderen. We gaan er daarbij vanuit dat u uw kind dagelijks helpt om het thuiswerk te maken. Als de kinderen op school komen zullen we dat ook bespreken. We kunnen ook zien of kinderen gebruik maken van het digitale aanbod. We zullen hier met de kinderen ook over in gesprek gaan. Het is niet verstandig om al het werk in een keer af te ronden, maar de dagindeling van de leerkrachten te volgen. Hiermee worden de kinderen voldoende uitgedaagd en verveelt het kind zich minder op de andere dagen.

Kinderen mogen gebruik maken van een laptop van school, als er thuis niet voldoende devices beschikbaar zijn. Hiervoor kunt u vanaf donderdag 19 maart tussen 8.30 uur en 10.00 uur op school langskomen. Per gezin is er één chroombook beschikbaar. Meer informatie hierover vindt u op onze site. Zo kunt u ook elke dag tussen 8.30 en 10.00 uur uitgeprinte werkboekjes ophalen. Elke dag zullen er dan een aantal leerkrachten aanwezig zijn.

In de loop van deze week of begin volgende week zullen de kinderen ook contact hebben met hun juf of meester. Dit kan op verschillende manieren. De leerkracht zal uw kind hierover informeren via de mail. We maken daarbij gebruik van de mail, die we hebben staan in ons administratieprogramma. Mocht u geen mail ontvangen, wilt u dan een mail sturen naar administratie@annefrankschool.nl. We zullen dit dan controleren (maar kijkt u ook even in uw spambox).

Nogmaals, het zijn rare onzekere tijden. Maar laten we vooral de kansen zien. Laten we voor elkaar zorgen en elkaar helpen, ook al zit er minimaal 1 1/2 meter afstand tussen. En laten we er voor zorgen dat ook de kinderen elkaar kunnen helpen, waardoor we straks weer verder kunnen gaan!

Mochten er onduidelijkheden zijn over het werk, neemt u dan contact op met de leerkracht. Mochten er onduidelijkheden zijn van algemene aard, neemt u dan contact op met mij. Ik wens u veel wijsheid en ook plezier toe en kijk er naar uit om binnenkort weer bij de ingang van de school te staan en alle kinderen en ouders goedemorgen te wensen!

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team