Een veilige plek

  Een veilige plek

  Wij vinden het ontzettend belangrijk dat elk kind graag naar school gaat en zich veilig voelt op de Anne Frankschool. Hiervoor maken we gebruik van de methode Kwink. Dit is een online methode voor sociaal-emotioneel leren, die wij gebruiken om samen ervoor te zorgen dat het fijn is in de groep en wat we moeten doen als dat even niet zo is. 

  Kwink

  Met Kwink geven we de kinderen op die manier handvaten om hun eigen rol en die van anderen vorm te geven. Het helpt hen om, mocht er een conflict ontstaan, ook te komen tot een oplossing. En wanneer dat even niet lukt, is er altijd nog onze Kwinkcoach. Zij helpt de leerkrachten en de kinderen waar soms net wat extra aandacht nodig is. Wij noemen het de Kwinkcoach. Officieel heet het de veiligheidscoördinator.

  Vaardigheden die centraal staan bij Kwink zijn samenwerken, conflicten oplossen, inlevingsvermogen en zelfredzaamheid. Deze sociale competenties dragen bij aan een positief en sociaal veilig klimaat op school. Hierdoor verbeteren de leerprestaties en kunnen leerlingen zich ontwikkelen tot betrokken burgers.

  Lees meer over Kwink

  Viseon

  Ieder jaar vullen onze leerlingen een enquête in over hoe veilig zij zich voelen op onze school. Mocht het nodig zijn, plegen we extra interventies. Dit kan in de vorm van gesprekken met de klas, met individuele kinderen of met de leerkracht.

  Lees meer over Viseon