Over ons

De Anne Frankschool in Bleiswijk is een moderne en gezellige basisschool. De sfeer op school is levendig. Wat meteen opvalt als u door de school loopt, is dat u overal leerlingen aan het werk ziet. Kinderen werken vanaf groep 4 al met tablets en niet alleen aan tafel in klas, maar ook in de gangen en op andere plekken in school. Ook zonder direct toezicht werken ze zelfstandig aan hun opdracht en zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen werk. De Anne Frankschool heeft een toekomstgerichte visie waarin we kinderen willen voorbereiden op een ongewisse toekomst.

Toekomstgericht

De Anne Frankschool is een school die sterk in ontwikkeling is. Samen met ouders, kinderen en het team wordt een volgende stap gezet om de school klaar te maken voor de toekomst. We willen behouden wat goed is, maar ook kijken wat kinderen van nu in de toekomst nodig hebben. Het is onze overtuiging dat communicatie en vaardigheden belangrijker zijn dan parate kennis. Door alle moderne technieken kunnen kinderen niet meer alles weten, maar we kunnen ze wel leren hoe ze de kennis kunnen vergaren.

groeps foto Anne Frankschool

Talenten (h)erkennen

We bieden de vakken rekenen, schrijven en taal op hoog niveau aan. Andere vakken en vormingsgebieden behandelen we vooral door middel van onderzoeksvragen. We dagen leerlingen uit in hun talenten, zodat ze op verschillende manieren de leerstof kunnen verwerken. Een creatief kind leert beter op een creatieve manier en een taalgericht kind verwerkt de leerstof beter via taal. Zodoende passen ze allemaal hun eigen leerstijl toe.

Openbare school

De Anne Frankschool is een openbare school. Dat betekent een school waar alle geloven samenkomen, zonder een oordeel te vellen. Kinderen leren veel van elkaars achtergrond en hebben respect voor elkaars meningen en ideeën. We bieden levensbeschouwelijk onderwijs waarbij ouders een keuze kunnen maken tussen humanistisch vormingsonderwijs of oecumenisch godsdienstonderwijs door vakdocenten.

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: Session has expired on Friday, 06-Dec-19 01:19:29 PST. The current time is Sunday, 26-Jan-20 00:31:40 PST.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

AnneFrankschool-Bleiswijk

De Sint heeft de Anne Frankschool ook dit jaar weer gevonden! We maken er weer een mooi verjaardagsfeest van met de Sint en al die roetveegpieten! ... Laat meer zienLaat minder zien

AnneFrankschool-Bleiswijk

We zijn er helemaal klaar voor! ... Laat meer zienLaat minder zien

AnneFrankschool-Bleiswijk

De groepen 8 doen mee met het lespakket 'Mystery Writer' van de bibliotheek. Twee weken geleden kregen zij een kist met boeken van 3 verschillende schrijvers in de klas. Eén van de drie schrijvers zou een bezoek brengen aan de klas. Vandaag was het dan eindelijk zo ver.......De schrijfster Lydia Rood gaf ons een gastles! Ze vertelde van alles over haar boeken, het schrijversvak en de kinderen konden haar alles vragen! We hebben genoten! ... Laat meer zienLaat minder zien

AnneFrankschool-Bleiswijk

Vanochtend met team City Shakers (Lego League team) van onze school op bezoek geweest bij advies en ingenieursbureau Movares. Wat een leuke en leerzame ochtend. Zowel de kinderen als de mensen van Movares waren goed voorbereid. Het team heeft veel tips gekregen, en ook tops. Leuk dat het team (teamleden 8 t/m 11 jaar) zo goed weten wat ze willen, luisteren en mooie vragen stellen!
Mooiste uitspraak: je kunt nooit te creatief zijn 🙂
7 december is de Lego League wedstrijd, fingers crossed🤞😀
... Laat meer zienLaat minder zien

AnneFrankschool-Bleiswijk