Over ons

De Anne Frankschool in Bleiswijk is een moderne en gezellige basisschool. De sfeer op school is levendig. Wat meteen opvalt als u door de school loopt, is dat u overal leerlingen aan het werk ziet. Kinderen werken vanaf groep 4 al met tablets en niet alleen aan tafel in klas, maar ook in de gangen en op andere plekken in school. Ook zonder direct toezicht werken ze zelfstandig aan hun opdracht en zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen werk. De Anne Frankschool heeft een toekomstgerichte visie waarin we kinderen willen voorbereiden op een ongewisse toekomst.

Toekomstgericht

De Anne Frankschool is een school die sterk in ontwikkeling is. Samen met ouders, kinderen en het team wordt een volgende stap gezet om de school klaar te maken voor de toekomst. We willen behouden wat goed is, maar ook kijken wat kinderen van nu in de toekomst nodig hebben. Het is onze overtuiging dat communicatie en vaardigheden belangrijker zijn dan parate kennis. Door alle moderne technieken kunnen kinderen niet meer alles weten, maar we kunnen ze wel leren hoe ze de kennis kunnen vergaren.

groeps foto Anne Frankschool

Talenten (h)erkennen

We bieden de vakken rekenen, schrijven en taal op hoog niveau aan. Andere vakken en vormingsgebieden behandelen we vooral door middel van onderzoeksvragen. We dagen leerlingen uit in hun talenten, zodat ze op verschillende manieren de leerstof kunnen verwerken. Een creatief kind leert beter op een creatieve manier en een taalgericht kind verwerkt de leerstof beter via taal. Zodoende passen ze allemaal hun eigen leerstijl toe.

Openbare school

De Anne Frankschool is een openbare school. Dat betekent een school waar alle geloven samenkomen, zonder een oordeel te vellen. Kinderen leren veel van elkaars achtergrond en hebben respect voor elkaars meningen en ideeën. We bieden levensbeschouwelijk onderwijs waarbij ouders een keuze kunnen maken tussen humanistisch vormingsonderwijs of oecumenisch godsdienstonderwijs door vakdocenten.

2 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Met dank aan de OC en het KERSTteam is de school inmiddels omgetoverd! ... Laat meer zienLaat minder zien

5 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Sinterklaas en zijn Pieten vieren samen met de kinderen een geweldig feest ... Laat meer zienLaat minder zien

5 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

De Sint heeft ook dit jaar weer de Anne Frankschool gevonden. We maken er een groot feest van! ... Laat meer zienLaat minder zien

2 weken geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Team Picasso was vandaag op onze school op uitnodiging van juf Ellen. Haar zoon heeft meegedaan met de Lego Leaque en met hun team hebben ze een fantastische prestatie gehaald. Ze hebben de eerste prijs gewonnen voor programmeren en het hoogste aantal punten.
Ze hebben onze leerlingen van alles bij geleerd over programmeren, missies, hoe je sensoren in kan zetten. De kinderen hebben aandachtig zitten luisteren. Team Picasso heeft ook veel van onze kinderen geleerd. Hun mentrix gaf aan dat ze ook veel hebben geleerd qua organisatie. Ze was onder de indruk hoe het proces van de presentatie bij ons verloopt (agile werken) en bronnen onderzoek, het bezoeken van bedrijven Voor iedereen was het een leerzame ochtend. Nu maar hopen dat ze ook zo’n mooie beker kunnen winnen.
... Laat meer zienLaat minder zien

2 weken geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Vol verwachting klopt ons hart.
Wij wachten op de Sint met smart. Onze schoenen staan al klaar. Pieten: vullen maar!
5 december komt hij ook in de klas. Ik zou willen dat het al zo ver was!
... Laat meer zienLaat minder zien