Over ons

De Anne Frankschool in Bleiswijk is een moderne en gezellige basisschool. De sfeer op school is levendig. Wat meteen opvalt als u door de school loopt, is dat u overal leerlingen aan het werk ziet. Kinderen werken vanaf groep 4 al met tablets en niet alleen aan tafel in klas, maar ook in de gangen en op andere plekken in school. Ook zonder direct toezicht werken ze zelfstandig aan hun opdracht en zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen werk. De Anne Frankschool heeft een toekomstgerichte visie waarin we kinderen willen voorbereiden op een ongewisse toekomst.

Toekomstgericht

De Anne Frankschool is een school die sterk in ontwikkeling is. Samen met ouders, kinderen en het team wordt een volgende stap gezet om de school klaar te maken voor de toekomst. We willen behouden wat goed is, maar ook kijken wat kinderen van nu in de toekomst nodig hebben. Het is onze overtuiging dat communicatie en vaardigheden belangrijker zijn dan parate kennis. Door alle moderne technieken kunnen kinderen niet meer alles weten, maar we kunnen ze wel leren hoe ze de kennis kunnen vergaren.

groeps foto Anne Frankschool

Talenten (h)erkennen

We bieden de vakken rekenen, schrijven en taal op hoog niveau aan. Andere vakken en vormingsgebieden behandelen we vooral door middel van onderzoeksvragen. We dagen leerlingen uit in hun talenten, zodat ze op verschillende manieren de leerstof kunnen verwerken. Een creatief kind leert beter op een creatieve manier en een taalgericht kind verwerkt de leerstof beter via taal. Zodoende passen ze allemaal hun eigen leerstijl toe.

Openbare school

De Anne Frankschool is een openbare school. Dat betekent een school waar alle geloven samenkomen, zonder een oordeel te vellen. Kinderen leren veel van elkaars achtergrond en hebben respect voor elkaars meningen en ideeën. We bieden levensbeschouwelijk onderwijs waarbij ouders een keuze kunnen maken tussen humanistisch vormingsonderwijs of oecumenisch godsdienstonderwijs door vakdocenten.

5 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Deze week is ons schoolplein deels een bouwplaats. Er worden nieuwe speeltoestellen geplaatst! De schommel is inmiddels opgeleverd en meteen in gebruik.... in de loop van de komende week wordt de rest ook opgeleverd. ... Laat meer zienLaat minder zien

1 week geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Deze week hebben diverse klassen een clinic van Hockey Vereniging Bleiswijk gehad. Ze maakten kennis met de hockeysport tijdens verschillende oefeningen. En natuurlijk een wedstrijdje! ... Laat meer zienLaat minder zien

4 weken geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Moeders! We zijn jullie niet vergeten! Wat is er gemaakt?
Dat blijft nog een verrassing!
... Laat meer zienLaat minder zien

1 maand geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk

Hierbij nog wat foto’s van een heel warme sportdag! ... Laat meer zienLaat minder zien