Over ons

De Anne Frankschool in Bleiswijk is een moderne en gezellige basisschool. De sfeer op school is levendig. Wat meteen opvalt als u door de school loopt, is dat u overal leerlingen aan het werk ziet. Kinderen werken vanaf groep 4 al met tablets en niet alleen aan tafel in klas, maar ook in de gangen en op andere plekken in school. Ook zonder direct toezicht werken ze zelfstandig aan hun opdracht en zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen werk. De Anne Frankschool heeft een toekomstgerichte visie waarin we kinderen willen voorbereiden op een ongewisse toekomst.

Toekomstgericht

De Anne Frankschool is een school die sterk in ontwikkeling is. Samen met ouders, kinderen en het team wordt een volgende stap gezet om de school klaar te maken voor de toekomst. We willen behouden wat goed is, maar ook kijken wat kinderen van nu in de toekomst nodig hebben. Het is onze overtuiging dat communicatie en vaardigheden belangrijker zijn dan parate kennis. Door alle moderne technieken kunnen kinderen niet meer alles weten, maar we kunnen ze wel leren hoe ze de kennis kunnen vergaren.

groeps foto Anne Frankschool

Talenten (h)erkennen

We bieden de vakken rekenen, schrijven en taal op hoog niveau aan. Andere vakken en vormingsgebieden behandelen we vooral door middel van onderzoeksvragen. We dagen leerlingen uit in hun talenten, zodat ze op verschillende manieren de leerstof kunnen verwerken. Een creatief kind leert beter op een creatieve manier en een taalgericht kind verwerkt de leerstof beter via taal. Zodoende passen ze allemaal hun eigen leerstijl toe.

Openbare school

De Anne Frankschool is een openbare school. Dat betekent een school waar alle geloven samenkomen, zonder een oordeel te vellen. Kinderen leren veel van elkaars achtergrond en hebben respect voor elkaars meningen en ideeën. We bieden levensbeschouwelijk onderwijs waarbij ouders een keuze kunnen maken tussen humanistisch vormingsonderwijs of oecumenisch godsdienstonderwijs door vakdocenten.

3 dagen geleden

AnneFrankschool-Bleiswijk
En daarom draagt onze school deze naam met trotsBurgemeester Eric Krop, 1969 tot 1977, is tijdens zijn ambt als burgemeester van Bleiswijk overleden. Frederic Jean Krop zat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet en heeft in concentratiekamp Dachau gezeten. Hij heeft na de oorlog, van Israel, de Yad Vashem onderscheiding gekregen. In 1959 zat hij in de Rotterdamse gemeenteraad. In 1961 was hij fractievoorzitter van de CHU. Hij was advocaat en procureur. In Rotterdam is een straat naar hem vernoemd. Hij ijverde voor de naamgeving van de Anne Frankschool (zie foto) en voor de uitwisseling met een Duitse gemeente. Onder zijn bestuur is de gemeente Bleiswijk flink uitgebreid. Hij overleed op 11 april 1977, bijna 61 jaar oud. ... Laat meer zienLaat minder zien

2 weken geleden