Schoolklimaat

Veilig

We bieden op de Anne Frankschool een veilig schoolklimaat waarin kinderen samen leren. Dat is de basis voor hun ontwikkeling. We pakken veel onderwerpen methodisch aan. Dat betekent bijvoorbeeld geen pestprotocol, maar structurele aandacht voor een thema in de lessen over hoe daarmee om te gaan. We vragen van leerlingen dat ze respectvol met elkaar omgaan, zodat ieder kind zichzelf kan zijn en een fijne tijd heeft op de basisschool.

Saamhorigheid

Vanaf groep 5 gaan de leerlingen aan het begin van het schooljaar op kamp. Hierdoor leren ze elkaar goed kennen en komen ze als hechte groep terug. Ook dat zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig voelen en met veel plezier naar school gaan.

Bewuste keuze

We willen dat ouders bewust voor de Anne Frankschool kiezen. Het klimaat op school, moet passen bij het kind, maar ook bij de ouders en de opvoeding van het kind. Je gaat met elkaar een langdurige relatie aan om het beste uit het kind te halen.