Inloggen Basispoort Thuis Inschrijven activiteiten schooljaar 2022/2023

Op woensdag 13 maart a.s. is het zover: de officiële opening van onze educatieve schooltuin gaat plaatsvinden. Op deze dag krijgt de schooltuin haar definitieve naam.  

Er is van alles te doen en te beleven op 13 maart. Er is een roofvogelshow en ca. 120 leerlingen van de 5 Bleiswijkse basisscholen planten een haag (en andere planten) in de tuin met hulp van de leerlingen van MBS Bleiswijk en studenten van MBO Oostland.

Er is live muziek en onze wethouder Ankie van Tatenhove onthult het bord met de officiële naam van de schooltuin.

Zoals bekend ontstaat de schooltuin door hechte samenwerking van de 5 basisscholen in Bleiswijk: De Poort, De Wiekslag, De Oosthoek, Klimophoeve en Anne Frankschool, BSO ‘Zus en Zo’ en natuurlijk Lentiz MBO Oostland en Melanchthon Business School. En dat allemaal op initiatief van MBS Bleiswijk dankzij de goede medewerking van de gemeente Lansingerland.

De schooltuin ligt voor de Melanchthon Business School aan de Wilgenlei 2b in Bleiswijk en is 0,6 ha groot.

De tuin biedt plaats aan leren en ontdekken, ontmoeten en spelen en bestaat uit twee delen: een cultuur- en een natuurdeel. De groene leefomgeving staat centraal ! De 5 basisscholen en BSO ‘Zus en Zo’ hebben elk hun eigen object in de schooltuin Onze school zorgt voor de paddenpoel. Daarnaast hebben alle scholen en BSO eigen kweekbakken (‘moestuintjes’), voor elke school en BSO in een eigen vrolijke kleur.

Het wordt een groot groen feest !

We zijn er met zijn allen enorm trots op. Hoort zegt het voort !

Anne Frank school