Ieder jaar organiseren wij, de Taartrovers, het Taartrovers Film Festival, een filmfestival speciaal voor peuters en kleuters. Omdat ons festival in mei niet door kan gaan, hebben we iets leuks voor jullie, de ouders, maar vooral voor de kinderen bedacht: Taartrovers Thuis. Hiermee bezorgen wij online films en activiteiten bij peuters en kleuters thuis.

Taartrovers Thuis is een gratis programma. We selecteerden bijzondere korte films, films die je met andere ogen laten kijken naar de wereld om je heen. De kinderen kijken mee, gaan op onderzoek en spelen met hun verbeelding. Want zo verander je je eigen huis, tuin of balkon in de wereld waarin je wilt spelen. Iedere dinsdag en donderdag delen we op de Taartrovers Thuis webpagina een korte film met activiteiten voor peuters en kleuters, zodat zij steeds opnieuw kunnen spelen, ontdekken en ervaren.

Het programma
Elke aflevering begint met het kijken van een korte film. Dat kan zo vaak als je wilt. Maar het blijft niet bij kijken: duik samen met Taartrovers in de film en doe mee. Bij iedere aflevering presenteren we voor ouders en leerkrachten een handleiding voor een activiteit die gekoppeld is aan de film. Met mooie audio nemen we de kinderen mee in wat zij zagen en wat zij nu zelf kunnen doen. Taartrovers Thuis vind je op de website van Taartrovers: https://www.taartrovers.nl/filmfestival/nl/thuis

Zelf aan de slag met Taartrovers
Juist nu vinden we het belangrijk de mooie films met de daaraan verbonden creatieve, uitdagende, onderzoekende en inspirerende activiteiten die we ontwikkelen te delen. Daarom passen wij ze zo aan, dat ze geschikt zijn voor online gebruik en om thuis uit te voeren. Jullie, de ouders, maar vooral de kinderen kunnen nu vanuit huis zelf aan de slag met Taartrovers.

Neem een kijkje op onze site! Er komen iedere dinsdag en donderdad nieuwe films en creatieve opdrachten bij. Misschien wil je onze site wel met de ouders van jouw groep delen. Wij hopen dat jullie veel plezier beleven aan Taartrovers Thuis!

signature_93987153
Groetjes van de Taartrovers

Over Taartrovers

De Taartrovers, een Cultureel Kinderwarenhuis, zijn de bedenkers en makers van interactieve culturele projecten voor en met kinderen. Dit ondernemen ze op eigen initiatief of in opdracht van musea, festivals, scholen, gemeenten, bedrijven etc. In fantasierijke ateliers bieden we kinderen een kader, vaardigheden en inspiratie om hen vervolgens zelf te laten werken met verhalen, film, eten, beeldende kunst, theater en meer. Het gebruiken van de verbeelding is het uitgangspunt bij alle programma’s die de Taartrovers maken.