De afgelopen weken hebben we een aantal keren te maken gehad met een juf of meester die ziek of afwezig was. De virussen hebben we niet allemaal kunnen ontwijken. Ook moesten er een aantal keren leerkrachten weg voor een studie of hadden ze verlof bijvoorbeeld vanwege een bruiloft ver weg. Gelukkig konden we met een vooruitziende blik hier op anticiperen. Heel veel scholen moeten op zo’n moment de klas naar huis sturen. Bij ons op de Anne Frankschool hebben we een systeem bedacht, waardoor we dit voor een groot deel kunnen voorkomen en tot op heden zelfs volledig voorkomen. We hebben diverse budgetten voor bijvoorbeeld het vervangen van zieke leerkrachten bij voorbaat ingezet en extra formatie aan de school toegevoegd. Hierdoor hebben we extra handen in de klas (wat altijd prettig is) en kunnen we in geval van ziekte of verlof een leerkracht ook vervangen. Zo hebben we van het probleem “lerarentekort” een kans gemaakt en maken we effectief gebruik van de beschikbare middelen die er zijn. Wel kan dit tot gevolg hebben dat de extra inzet van bijvoorbeeld juf Haseena of juf Vicky niet doorgaat als “extra handen”, omdat er iemand ziek is.

We kunnen in ieder geval zeggen dat we blij zijn dat we met deze oplossing ervoor zorgen dat de kinderen niet alleen worden opgevangen, maar dat vooral hun leerproces doorgaat en we ervoor zorgen dat de kinderen onderwijs krijgen die ze verdienen! We zijn trots op deze oplossing!  Als team kunnen we nu de verantwoordelijkheid nemen voor de taak die we graag willen uitvoeren en dat is het beste voor elk kind! Heeft u er vragen over, komt u dan gerust even langs.